Обласна державна адміністрація не має права втручатися в безпосередню роботу органів місцевого самоврядування, а законність їхніх дій – компетенція правоохоронних органів (і я розраховую на їхню принципову позицію в цьому питанні).

Водночас я переконаний: ця робота повинна бути задля громади, а не на шкоду їй. Цю мою позицію знають і міський голова, і депутати міської ради. На жаль, конфлікт у міській владі Черкас лише наростає і, зрозуміло, відбивається на життєдіяльності всього міста. Маємо проблеми з упровадженням у Черкасах розвиткових проектів, загальнодержавних реформ, навіть із вирішенням суто господарських питань, як вивезення сміття тощо. Тому ми зі свого боку застосовуємо всі можливі важелі впливу в подібних ситуаціях. ОДА вимушено стає «буфером» між сторонами конфлікту, коли йдеться про загальноміські питання.

На мій погляд, міським владцям слід припинити займатися політикою або принаймні робити це в цивілізований спосіб, не забуваючи, задля чого їх делегувала громада. Бо саме вона врешті дасть оцінку всьому.

Щодо нападу на депутата міськради Павла Карася – я розраховую на всебічне, об’єктивне й оперативне розслідування цього інциденту з боку правоохоронних органів. На цьому я наголосив керівнику ГУ Нацполіції в Черкаській області Валерію Лютому.

blankЮрій Ткаченко, голова Черкаської облдержадміністрації, коментар газеті «Вечірні Черкаси», №36 від 5 вересня 2018 року