Український письменник Артем Чех, який наразі захищає країну від росіян, отримав контузію в боях за Бахмут. Про це повідомила його дружина, письменниця та режисерка Ірина Цілик, пише “Українська правда. Життя“.


“Чех в останні дні був на позиціях у Бахмуті. Майже 5 днів не виходив на зв’язок. Так буває, авжеж. Але краще не розповідатиму вам, що я відчувала. Готова була брати участь в будь-яких дискусіях про жіночі вагони, в чому завгодно, аби лише хоч трохи відволіктися і менше читати новини. Вперше було настільки страшно. Ти знаєш лише, що твій коханий зараз десь т а м, а його побратим врешті виходить якоїсь миті на зв‘язок, щоб радісно повідомити, що сам він 300, а “Чех норм, у нього все спокійно, не хвилюйся!” – написала Цілик.

Вона додала, що Чех напередодні вийшов з побратимами з Бахмута, де провів останні “п’ять діб під безкінечним вогнем, майже без води, без їжі”, однак отримав там контузію.

Артем Чех – український письменник родом з Черкас. Про рідне місто написав зокрема роман “Район Д”. Служив у Збройних силах України з травня 2015 року по липень 2016 року. Від початку повномасштабного нападу Росії знову приєднався до лав захисників.