Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко не збирається коментувати чутки. Так він відреагував на запитання наших журналістів щодо імовірних причин звільнення його попередника Сергія Сергійчука через скандал навколо Черкаської ТЕЦ. Як відомо зі ЗМІ, Сергійчука нібито звільнили через його намагання забрати державну ТЕЦ в орендарів та передати її до комунальної власності Черкас. Більше того, у скандалі нібито був замішаний і Скічко, оскільки орендарі ТЕЦ начебто заплатили за звільнення Сергійчука і йому та куратору області від “Слуг народу” Олександру Завітневичу, як посередникам у цьому процесі. Втім, Олександр Скічко називає подібні повідомлення маячнею.

“Я хотів би відійти від практики розповсюдження чуток. І тут навіть не питання до ЗМІ, які несуть відповідальність за розповсюджену інформацію. А більше про анонімні телеграм-канали, де може розповсюджуватись все, що завгодно, що на парканах раніше писали. Щодо ТЕЦ. Риторика мого попередника починалась з того, що в них завищені тарифи. Були кілька журналістських розслідувань, були написані заяви до правоохоронних органів, порушено провадження і йдуть розслідування. Спочатку треба розібратись із цим. За тією інформацією, що мені надали, то тарифи ТЕЦ є нижчими, аніж тарифи “Черкаситеплокомуненерго”. Чи є вони завищеними – треба, щоб розібралось ачи НКРЕКП, ачи податкова. Але має бути підтвердження. Якщо тариф таки завищений, а послуги надаються неякісно, то тоді можемо ініціювати передачу в комунальну власність Черкас. Можна і так ініціювати, але перед цим порадитись з громадою та депутатами, які повинні будуть таке рішення приймати. І треба вивчити договір щодо оренди ТЕЦ, чи взагалі така передача можлива. Сказати можна що завгодно, але щоб не вийшло, що ми розпочали процедуру, а потім державі нарахували збитки і вона за це заплатила”, – наголосив Скічко.

Нагадаємо, Сергій Сергійчук провадив активну кампанію щодо передачі ТЕЦ у комунальну власність міста, заявляючи, що орендар цього державного майна не вкладає належних коштів в утримання та модернізацію підприємства, заробляє на електроенергії, що є основним продуктом ТЕЦ, великі гроші, а тарифи на гарячу воду та тепло (що є побічним продуктом) встановив завищені.