У рейтингу голів 35 найбільших міст України, складеного журналом «Корреспондент», черкаський мер Анатолій Бондаренко посів 24-ту позицію, пише “Кропива”. Торік він був 14-им.

Перші місця посіли мери Києва (Віталій Кличко), Дніпра (Борис Філатов) і Харкова (Геннадій Кернес). Останніми в рейтингу стали мери Павлограда (Анатолій Вершина, 35 місце), Лисичанська (Сергій Шилін, 34 місце) і Білої Церкви (Геннадій Дикий, 33 місце).

При розрахунку рейтингу враховували дві категорії показників.

blankПерша категорія – це політична складова, яку 11 експертів оцінювали за такими напрямками: наявність підтримки міською радою; конструктивні відносини з центральною виконавчою владою; наявність групи підтримки в парламенті; конструктивні відносини з головою облдержадміністрації; медійність як загальнонаціональної фігури, тобто наскільки він відомий не тільки в регіоні, але і як самостійна політична величина.

Друга група показників стосувалася оцінки економічної частини впливовості: сума доходів міського бюджету (тут і далі – в розрахунку на душу населення); сума офіційних трансфертів як з центрального, так і з обласного бюджетів; розмір бюджету громадських ініціатив (він же бюджет участі); доходи від податку на прибуток підприємств комунальної форми власності; доходи від податку на майно (нерухомість тощо).

Сумарний рейтинг міських голів коливається від 6,60 у Віталія Кличка до 1,48 у Анатолія Вершини. Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко має рейтинг 2,19