«Озброєні піснею» — зворушливі історії українських виконавців про боротьбу, мужність та голос нашої держави у світі. Побачити цей фільм у кінотеатрах України можна вже з 12 вересня. Про це пише «Козацький край».

Стрічка розповідає про Святослава Вакарчука, Світлану Тарабарову, Сашу Чемерова, Катерину (Пташку) Поліщук та інших музикантів та музиканток, деякі з них стали на захист України у 2022 році. Зокрема, і про уродженців Черкас – лідера гурту «Бумбокс» Андрія Хливнюка та очільника фронтового «Культурного десанту» Колю Сергу.

Режисером фільму «Озброєні піснею» став американець Раян Сміт, володар премії «Еммі» за документальний фільм «NFL 360: Хто, якщо не ми» про українських гравців в американський футбол, що приєдналися до лав ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення.

Світова прем’єра фільму «Озброєні піснею» (в англомовному прокаті «Soldiers of Song») відбулася влітку 2024 року на кінофестивалі Трайбека в Нью-Йорку, що у США. Фестиваль Трайбека заснований актором Робертом Де Ніро задля стимулювання економічного та культурного відродження нью-йоркскського Мангеттену після терористичної атаки на Всесвітній торговий центр 11 вересня 2001 року.