Сьогодні рідним трагічно загиблого народного депутата України, черкащанина Михайла Сироти було вручено нагороду “Почесний громадянин міста Черкаси”.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко відзначив, що це було вручення нагороди найдостойнішій людині за все його “мерське” життя.

“Це людина, яка народилася в Черкасах, яка була патріотом нашого міста, яка була патріотом України. Гордий тим, що в нашому місті жили й працювали такі великі люди, справжні патріоти нашої країни. Люди, які безкорисливо любили свою Батьківщину та прививали цю любов своїм учням. Ті, хто мав змогу спілкуватися з ним, сьогодні згадують про Михайла Дмитровича як про простого, щирого, мудрого та інтелектуального чоловіка. Впевнений, що ця людина достойна найвищих нагород”, – зазначив Анатолій Бондаренко.

blank

blank

Сестра Михайла Дмитровича Людмила Мисник подякувала за нагороду.

“12 років як відлетіла у вирій душа брата. 12 років – пам’ять, сум та хвилювання, але сьогодні – вдячність. Наша родина вдячна міському голові, міській раді, університету, народному депутату 7-го скликання Леоніду Даценку і всім небайдужим за вшанування пам’яті Михайла Сироти. Політика, що розпочав діяльність у нашому місті”, – сказала вона, отримуючи відзнаку.

blank

Довідково. Михайло Сирота працював проректором Черкаського інженерно-технологічного інституту (нині – ЧДТУ). Був народним депутатом ІІ,ІІІ і VІ скликань. У день ухвалення Конституції України, як один з її авторів, М. Д. Сирота протягом 15 годин простояв за трибуною Верховної Ради України, відстоюючи права та обов’язки громадян України, що були прописані в новому основному законі держави. За це він отримав від народу почесний “титул” – «батька української Конституції». Трагічно загинув 2008 року на 53 році життя.