6 листопада за відважний вчинок черкащанина Андрія Сироватського його родина отримала польське громадянство, пише “18000”.

Під час ДТП,яка трапилась на автостраді А6 біля Щецина 9 червня цього року, Андрій, що живе і працює у Польщі, врятував декількох осіб. Коментуючи подію, черкащанин сказав, що свій вчинок, вважав обов’язком, тим, що повинен був тоді зробити.

– За 100 м від себе я побачив великий вибух, а після нього – вогонь, вищий від вантажівки. Я побачив легковик з розбитим заднім вікном, у якому були діти. Як батько і чоловік, я повинен був їм допомогти, – розповів Андрій Сироватський.

Любуський воєвода Владислав Дайчак, який від імені президента Польщі Анджея Дуди вручив Сироватському і його родині акт про надання польського громадянства, зазначив, що всі пам’ятають цю трагічну подію.

– Де загинуло 6 осіб, могло загинути більше. Завдяки тобі, Андрію, цьому вдалося запобігти, завдяки твоїй винятковій людській позиції, вдачі, шляхетності, ти показав своїм вчинком, що людське життя – це найбільша цінність, – сказав Дайчак.

blank

Він також додав, що 24 липня 2019 року було подано заяву з проханням про надання польського громадянства для родини пана Андрія і того ж дня Владислав Дайчак звернувся до президента РП з проханням прискорити цю процедуру.