Петицію про дострокове розірвання договору з перевізниками та оголошення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування сьогодні опубліковано на офіційному сайті Черкаської міської ради.

“Монопольні дії діючих перевізників у вигляді чергового призупинення руху транспорту викликає масове обурення населення, оскільки теперішня якість перевезень далеко не відповідає рівню запропонованих цін.

Систематичне недотримання деякими маршрутами графіку руху транспорту, легковажне ставлення деяких водіїв до виконання своїх посадових обов`язків, нахабне відношення переважної більшості кондукторів та, найголовніше, це технічний стан транспорту, все це суперечить обґрунтованому підвищенню тарифів.

Якби місцева влада контролювала та вживала відповідні дії за порушення перевізниками покладених на них зобов’язань, то місцевий бюджет можна біло б поповнити за рахунок штрафів за невиконання цих обов’язків.

Оскільки перевізники самовільно диктують умови, при цьому не гарантуючи елементарних умов якості перевезень, пропонуємо оголосити конкурс на заміщення вакансії діючих перевізників, ціни яких адекватно відповідали б якості наданих послуг.” – йдеться у петиції.