Суд скасував арешти рушниць, набоїв, глушників та прицілу, які належать підозрюваному у вбивстві Сергія Гури – Миколи Гончара. Про це йдеться в ухвалі Соснівського райсуду Черкаспише сайт 18000.

Згідно із судовими матеріалами, у травні 2018 року в ході обшуку в будинку Гончара було виявлено та вилучено рушниці: «BENEHI», «Blaser RL», «Blaser RL», «Browning», «ARCHANGEL5». Також коробки з патронами різного калібру, порох, 3 глушники для рушниці, оптичний приціл, пристрій нічного бачення, пристрій для відеозапису камер спостереження.

blank

У суді прокурор клопотав про скасування арешту цього майна. Суд задовольнив клопотання.

Як писав “18000”, Гончара підозрюють у вбивстві відомого у місті бізнесмена ексдепутата й заступника Черкаського міського голови Сергія Гури.

Трагедія трапилася у 2018 році, коли під час суперечки в офісі Гури пролунав постріл із вогнепальної зброї, у результаті якого він загинув. За версією слідства, на курок натискав саме Гончар. Цей факт Гончар не спростовує, втім заявляє, що діяв в межах необхідної самооборони.

Одразу після затримання Гончар дав свідчення, якими допоміг віднайти тіло покійної дружини вбитого Сергія Гури. За версією Гончара, саме Гура у свій час вбив власну дружину, а тіло заховав в одній із лісосмуг Черкаського району.

У жовтні 2021 року суд пом’якшив запобіжний захід Гончару і відпустив його під нічний домашній арешт.