Рятувальники готові забезпечувати безпеку під час мотофестивалю, інформують в обласному управлінні ДСНС Черкащини.

Упродовж п‘яти днів Черкащина традиційно прийматиме найбільший в Україні та один з наймасштабніших серед подібних у країнах СНД і Європи мотофестиваль – «Тарасова гора». Про популярність цього заходу свідчить той факт що кількість учасників з року в рік зростає і збирає на березі Дніпра до 10 тисяч гостей.

Напередодні початку масштабних заходів, рятувальники відвідали табір байкерів розташований на території гостинно-туристичного комплексу «Світанок» та провели обстеження прилеглої території. У полі зору фахівців ДСНС була не лише місцевість табору, а й берегова смуга Дніпра. 

Це стала практика напередодні масштабних заходів. Завдяки таким профілактичним заходам, вдається заздалегідь розрахувати алгоритм ефективного розташування сил та засобів рятувальної служби, а також їх оперативного використання на випадок виникнення непередбачуваних подій.

На звернення організаторів впродовж п’яти діб співробітники Служби порятунку будуть насторожі комфортного та безпечного перебування байкерів, як на території Черкаського так і Канівського районів під час відвідування мотоколоною Канівської гори. 

У селі Свидівок на місці збору мотовершників, рятувальники розташували спеціальний пост, де організоване цілодобове чергування пожежно-рятувальної техніки а також рятувальників і водолазів. Водночас територією табору організовано пересування рятувального патруля, у складі двох рятівників із спеціальним обладнанням на випадок виникнення неконтрольованого загорання.

Загалом безпечне перебування байкерів на території Черкаського району забезпечує 1 одиниця техніки, 2 човна та 7 чоловік особового складу з Черкаського міськрайвіддіділу та аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС області.