Рятувальники Черкаського міськрайонного відділу УДСНС України у Черкаській області провели рейд та аеророзвідку квадрокоптером по можливим заляганням торф’яного грунту.

Як свідчить аналіз, найбільш характерними для весняного періоду залишаються надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами в природних екосистемах. Торф’яні пожежі найчастіше трапляються в місцях видобутку або залягання торфу й виникають з причин неправильного поводження з вогнем, від розрядів блискавок чи самозаймання. Успіх боротьби з такого роду загораннями залежить в першу чергу від їх своєчасного виявлення і швидкого реагування для їх ліквідації. Торф’яні пожежі часто охоплюють великі площі і важко піддаються гасінню. Особливістю гасіння торф’яних пожеж є необхідність великої кількості води, яку необхідно подавати безпосередньо в осередок горіння, який до того ж може перебувати на глибині декількох метрів.

З початком сільськогосподарських робіт через масове спалювання сухостою та залишків рослинності значно зростає загроза виникнення пожеж у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях. А загорання торфовищ добром не закінчуються. Продукти згорання, які утворюються внаслідок горіння торфу дуже небезпечні для здоров’я людей, оскільки вони є радіоактивними та негативно впливають на екологічну ситуацію.

Враховуючи зростання цієї загрози та з метою своєчасного виявлення пожеж у природних екосистемах та організації реагування на них, співробітниками Черкаського МРВ було проведено рейд по можливим заляганням торф’яного грунту у селі Ірдинь Черкаського району. Під час спостереження загорань не виявлено.

.

Рятувальники Черкаського міськрайонного відділу УДСНС України у Черкаській області провели рейд та аеророзвідку квадрокоптером по можливим заляганням торф'яного грунту.Як свідчить аналіз, найбільш характерними для весняного періоду залишаються надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами в природних екосистемах. Торф'яні пожежі найчастіше трапляються в місцях видобутку або залягання торфу й виникають з причин неправильного поводження з вогнем, від розрядів блискавок чи самозаймання. Успіх боротьби з такого роду загораннями залежить в першу чергу від їх своєчасного виявлення і швидкого реагування для їх ліквідації. Торф’яні пожежі часто охоплюють великі площі і важко піддаються гасінню. Особливістю гасіння торф’яних пожеж є необхідність великої кількості води, яку необхідно подавати безпосередньо в осередок горіння, який до того ж може перебувати на глибині декількох метрів.З початком сільськогосподарських робіт через масове спалювання сухостою та залишків рослинності значно зростає загроза виникнення пожеж у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях. А загорання торфовищ добром не закінчуються. Продукти згорання, які утворюються внаслідок горіння торфу дуже небезпечні для здоров’я людей, оскільки вони є радіоактивними та негативно впливають на екологічну ситуацію.Враховуючи зростання цієї загрози та з метою своєчасного виявлення пожеж у природних екосистемах та організації реагування на них, співробітниками Черкаського МРВ було проведено рейд по можливим заляганням торф'яного грунту у селі Ірдинь Черкаського району. Під час спостереження загорань не виявлено.

Geplaatst door Черкаський МРВ УДСНС України у Черкаській області op Woensdag 3 april 2019