В ніч з 29 на 30 вересня, в Умані, брацлавські хасиди з усього світу зустріли іудейський Новий рік. Святкування паломників продовжуватимуться до 2 жовтня, після чого іноземні гості почнуть розїжджатись по своїх домівках. Повідомляють у ДСНС Черкащини.


Аналіз оперативної обстановки та досвід минулих років свідчать, що основними причинами можливих надзвичайних подій, можуть бути: необережне поводження з відкритим вогнем, порушення правил експлуатації електронагрівальних і газових приладів, порушення заходів безпеки на водних об’єктах, умисні дії сторонніх осіб.

Аби уникнути виникнення надзвичайних подій під час релігійного поклоніння хасидів, кожного року в період святкувань Управління ДСНС, відряджає до Умані значні сили і засоби. На місці проведення заходів зосереджується угрупування сил та засобів зведеного загону, розгортається пересувний пункт управління, посилюється взаємодія з правоохоронними та іншими державними органами, які забезпечують безпеку і правопорядок на території меморіального комплексу.

Зокрема, цього року на місці дислокації зведеного загону зосереджено 26-ть одиниць пожежної та спеціальної техніки, а також 117-ть чоловік, серед яких рятувальники, водолази, медики, психологи, сапери та хіміки. З метою забезпечення цілодобового збору та опрацювання інформації, координації дій усіх зацікавлених служб, цього року на місці зведеного загону було розгорнуто пересувний пункт управління.

Групою радіаційного, хіміко-біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення, в разі потреби, за допомогою спеціального обладнання можливе комплексне обстеження місця події на вміст хімічно-небезпечних та отруйних речовин, дозиметричний контроль, проведення спеціальної обробки постраждалих.

Працівниками медичної служби Управління здійснюються заходи по контролю за станом здоров’я рятувальників, які несуть службу, а також наданню, в разі необхідності, першої медичної допомоги.

Станом на 30 вересня до Умані прибуло 26862 хасиди.