Однією з можливих перспектив розвитку міста Черкаси є об’єднання із Благодатним. Про це під час ефіру у студії “18000” заявив директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін.

Він зазначив, що шкодує, що через політичні суперечки міська рада Черкас втратила нагоду і не переконала об’єднатися жодне із прилеглих сіл, зокрема, Свидівок або Геронимівку.

– Ми один із небагатьох обласних центрів, який не збільшився навіть на гектар землі, хоча досить багато прилеглих територій хотіли б стати обласним центром. Можливо, в подальшому це буде стримувати ріст нашого обласного центру з точки зору розвитку і потенціалу, – сказав чиновник.

Він додав, що мав розмову із мером Черкас Анатолієм Бондаренком. На ній Савін зазначив, що місто має збільшувати кількість населення.

– Я вважаю, що Черкаси мають бути мінімум 500 тисяч населення. Для цього, можливо, треба працювати з Благодатним. Станом на сьогодні це для Черкас може бути регіон, у який треба вкладати кошти з бюджету. Але в перспективі я мрію, що Черкаси стануть на дві ноги, тобто будуть з двох берегів нашої річки Дніпро, – зазначив Савін.