Служба безпеки України викрила на отриманні неправомірної вигоди заступника директора одного з департаментів Черкаської обласної державної адміністрації, повідомляє прессекретар управління СБУ у Черкаській області Катерина Дрога.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав від місцевого підприємця 20 тисяч гривень за безперешкодну передачу в довготривалу оренду об’єкта водного фонду. За «винагороду» чиновник обіцяв фіктивне проведення тендерних процедур на користь бізнесмена.

Згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України фігуранта затримано у власному кабінеті під час отримання неправомірної вигоди.

blank

Наразі перевіряється інформація щодо можливої причетності до корупційної схеми інших працівників Черкаської обласної державної адміністрації.

blank

Вирішується питання щодо повідомлення чиновнику про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Операція із викриття хабарника відбувалася під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.