За останню добу на Черкащині плюс 10 випадків діагностування COVID19.

В Черкаській міській інфекційній лікарні перебуває 13 пацієнтів із ідтвердженим діагнозом.

– Серед них 5 медичних працівників. Підозру на це захворювання має ще 7 черкащан. Важких хворих наразі 6, п’ятеро з них – на кисневих концентраторах. За останню добу до інфекційної лікарні поступило 8 хворих, серед яких двоє дітей. Виписано двох пацієнтів і заплановано на виписку сьогодні ще 5, – повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Щодо ситуації в області, то в Уманській міській лікарні на сьогодні госпіталізовано вже двоє осіб з коронавірусом. Кількість осіб під наглядом сімейних лікарів – 14. А кількість хворих на COVID-19 на амбулаторному лікуванні – 3.

Як вчора повідомила начальник управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Лариса Кошова, то в Черкаській обласній лікарні на лікуванні знаходилось 19 осіб. 140 захворілих, що мають легку чи безсимптомну форму хвороби, перебувають удома під амбулаторним наглядом лікарів.

– Із початку карантину на COVID-19 в області обстежено 8138 осіб. Повторний ПЛР-тест ще 26 пацієнтів показав негативний результат. Як бачимо, здолала хворобу майже половина черкащан, у яких діагностовано COVID-19, – зазначає Лариса Кошова.