Сесію Черкаської обласної ради перенесли на 6 липня. Спочатку депутати не змогли працювати, оскільки їм заважали мітингувальники, що перекрикували у гучномовець усі спроби розпочати роботу.

Нагадаємо, протестувальники зібрались, щоб висловитись проти будівництва пташників на території Чигиринського, Черкаського та Канівського районів. Хоч у деяких районах потужності МХП працюють десятиліттями, а в інших наприкінці зими пройшли громадські слухання, де люди висловились за будівництво.

Та чомусь раптом це питання знову загострили деякі громадські активісти.

На сесію прийшли і прихильники будівництва, які сподіваються на робочі місця і зарплати.

Зчинився неймовірний ґвалт і лемент, тож частина депутатів розійшлися, оскільки втратили надію, що зможуть сьогодні попрацювати.

Після двох перерв і того, як протестувальники залишили залу, свій демарш влаштувала фракція “Відродження”, яка почала вимагати “покарання голови Христинівської райдержадміністрації” за якісь порушення. Хоча всім відомо, що названа посадовиця просто “чимось не вгодила” голові облорганізації цієї партії, народному депутату Антону Яценку.

Питання сесії розглядались, однак голосів не вистачало, бо “відродженці” відмовились брати участь в голосуванні, доки їхні вимоги не будуть виконані. При чому тут обласна рада – питання двадцяте.

Пройшовши в холосту кілька важливих пунктув порядку денного, депкорпус вирішив далі не “топити” рішення і перенести сесію.