13 грудня відбулась позачергова 84-а сесія міської ради. Тепер знову головував секретар міської ради Віктор Федоренко, якого свого часу депутати відправили у відставку, але він відновився через суд. Про це повідомляє “Прочерк“.

Пан Федоренко сказав, що цю сесію скликали виключно заради медиків. Щоб згідно з процедурою, погодити їм кошти на зарплату та нарешті включити Смілянську МСЧ №14 до міської мережі закладів охорони здоров’я.

Депутат Володимир Примак порушив питання про відкликання апеляційної скарги на рішення Смілянського міськрайонного суду від 30.08.2018 адвоката Володимира Молодчина, який вважав, що Віктора Федоренка незаконно поновили на посаді секретаря міської ради. Оскільки на цій сесії були присутні всі депутати із групи підтримки Віктора Антоновича – вони одноголосно ухвалили пропозицію забрати апеляційну скаргу, тому що на їхню думку все відбувається правильно.

Нагадаємо, Смілянська міська рада 16 листопада минулого року проголосувала за звільнення пана Федоренка з посади секретаря міськради (а відповідно, на той час, і в.о. міського голови).

11 грудня суд першої інстанції визнав це рішення законним.

Віктор Федоренко запам’ятався не лише своїм своєрідним стилем керування (за який його виключили з БПП “Солідарність”), а й нецензурними висловами щодо політика Михайла Саакашвілі.

У квітні було побито смілянського активіста Іллю Слободяника, який раніше мав конфлікт із Віктором Федоренком.

30 серпня Смілянський міськрайонний суд поновив Віктора Федоренка на посаді секретаря міської ради.

27 листопада відбулось судове засідання, на якому міського голову Сміли Олексія Цибка відсторонили від посади. Внаслідок цього місто знову залишилось без мера, і ним керує за посадою секретар міськради.

7 грудня Віктор Федоренко власним розпорядженням звільнив діючого секретаря міської ради Костянтина Синьогуба і призначив себе, відповідно до рішення обласної виконавчої служби.