Майже сотню різних видів соціальних допомог і виплат можна оформити через портал Дія. Зокрема, з травня цього року на цьому Порталі відкрита можливість звернення на 4 види допомог.

Це, зокрема:
1. Державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.
2. Допомога при усиновленні дитини;
3. Допомога на дітей одиноким матерям;
4. Допомога на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність.

Заступниця директора департаменту соціальної політики Катерина Бінусова звертає увагу містян, що в ПК «ІІС «Соціальна громада» в Журналі звернень будуть доступні заяви про призначення вищевказаних видів соціальної допомоги, подані онлайн через Портал Дія.

Обробка таких заяв має відбуватися аналогічно заявам, поданим офлайн.

Нові пункти в пКМУ 1751 містять Особливості подання заяв про призначення державної допомоги сім’ям з дітьми засобами Порталу Дія.

Крім того, Катерина Бінусова звертає увагу на обов’язковість завантаження результату обробки з АСОПД до ПК «ІІС «Соціальна громада», оскільки результат передається до Порталу Дія.