Їх облаштують в приміщені ЦНАПу  а також, у вже відомому  черкасцям місці – поблизу будівлі Черкаської міської ради. Про це повідомляє  заступник начальника відділу екології департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Ольга Бакум.

У новому році також діятимуть пересувні пункти збору небезпечних відходів у різних районах міста. До таких пунктів можна буде приносити відпрацьовані люмінесцентні та енергозберігаючі лампи, ртутні термометри та інші прилади, що містять ртуть, а також батарейки та акумулятори.   Інформацію щодо  графіку їх роботи буде висвітлено на офіційному сайті ЧМР.

– Ми також плануємо видати  нову партію інформаційних брошур, у яких буде вказано графік збирання небезпечних відходів у пересувних пунктах на 2019 рік. Там буде зазначена точна адреса місцезнаходження такого пункту та дні, коли пункт працюватиме на цій точці. Окрім того, інформацію про графіки роботи цих пунктів буде надано до місцевих ЗМІ, таким чином ми забезпечимо поінформованість громадян, – зазначає Ольга Бакум.

Керівництво відділу екології також наголошує по те, що збір відходів для подальшої утилізації здійснюється тільки від населення. Підприємства, організації, установи всіх форм власності, фізичні особи-підприємці, приватні підприємці зобов’язані за власні кошти здавати небезпечні відходи, які утворюються в процесі господарської діяльності.