У Черкасах стартує набір учнів, які зможуть пройти стажування в органах місцевого самоврядування. Про це повідомила заступниця Черкаського міського голови Анастасія Чубіна.

Від сьогодні розпочинається відбір активної учнівської молоді нашого міста віком від 14 до 18 років на стажування у виконавчих органах Черкаської міської ради та комунальних підприємствах, підпорядкованих департаменту освіти та гуманітарної політики.

«У всіх бажаючих є тиждень для заповнення гугл-форми. Далі буде обрано 50 стажерів. Відзначу, що перевага буде надаватися учням, які вже є представниками учнівського самоврядування», – наголошує Анастасія Чубіна.

До кінця січня відібрані стажери пройдуть відповідні підготовчі тренінги (ознайомляться з елементами проєктного менеджменту, системою влади в Україні та повноваженнями органів місцевого самоврядування тощо).

«І вже в лютому безпосередньо розпочнеться стажування. А в березні за результатами стажування будуть відібрані 5 фіналістів, які зможуть постажуватися особисто у Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка та матимуть змогу ознайомитися з роботою органів місцевого самоврядування у місті-побратимі Вальмієра, за що велика подяка меру міста Янісу Байксу», – зазначає Анастасія Чубіна.

Анкету можна заповнити, відсканувавши QR-код.