24-25 жовтня північноатлантичний циклон різко змінить погоду на Черкащині, повідомив головний синоптик області Віталій Постригань.

Ще вчора на Черкащину разом із північними вітрами почало надходити прохолодне повітря. Завтра активний циклон продовжить свій натиск. 24 жовтня чекаємо дощі, а вночі 25 жовтня – дощі зх мокрим снігом, штормовий вітер 15-20 м/с, вдень температури становитимуть лише 3..8°. Проте, мокрий сніг буде танути і поки не призведе до формування снігового покриву.

Впродовж 23-25 жовтня циклон спровокує істотне зниження атмосферного тиску – на 20-30 одиниць, тому в цей період слід бути уважним до свого здоров’я, а головне – заспокоїтися!

Вже зараз автовіласникам слід думати про перехід на зимові шини, а також починати перебудовуватися на зимовий стиль водіння та звикати до менших швидкостей на дорогах.

До речі, нинішня позитивна температурна аномалія становить аж 5º. Це вже 4 хвиля тепла з початку осені. За кліматом, аномальне тепло в середині жовтня, після прохолоди на початку місяця явище нетипове і спостерігається 1 раз на 20 років. Минулої п’ятниці у Смілі встановлено новий рекорд максимальної температури повітря +27,3°. Така температура у цей день була найвищою не тільки по області, а й в Україні.

На наступних вихідних знову буде сонячно, температура підвищиться на кілька градусів, однак літніх значень вже чекати не варто.