Невеликий будинок, багато квітів, затишний садок та щирий дитячий сміх – це найперше, що бачиш та чуєш, підходячи до обійстя родини Даниленків у селі Нове Життя, що на Чорнобаївщині. Ця, на перший погляд, звичайна сільська сім’я – особлива, адже виховує аж семеро дітей. Раду чималому сімейству дає 34-річна Олеся Даниленко. А нещодавно Президент присвоїв їй почесне звання «Матері-героїні». Днями Олеся Даниленко отримала і саме посвідчення та знак, який підтверджує її звання. З нагоди такої події привітати жінку приїхали і представники політичної партії «Наш край».

– Діти – це наше щастя, –  гордо каже Олеся Даниленко. – Тому у мене їх аж семеро.

В Олесі та Сергія Даниленків – четверо синів та троє доньок. Найстарша донька Надія уже має власну родину, а найменший – Іларіон – цього року тільки піде до першого класу. Різниця у віці між найстаршою та наймолодшим – тринадцять років.

До Нового Життя багатодітна родина переїхала з іншого села. Сергій – щодня на роботі, а Олеся клопочеться про домашнє господарство. Воно ж у родини чимале – корова, вівці, телята, кінь, багато птиці. До того ж, мають іще й великий сад.

Однак чи не найбільше уваги Олеся приділяє вихованню дітей. Учить їх поваги, взаєморозуміння та працьовитості. Це, каже Олеся, їхня сімейна формула щастя. Тому до материної науки дослухаються і старші, і менші.

– Ми мамі завжди допомагаємо. Сестрички займаються прибиранням – пил протирають, квіти поливають. А ми, хлопці, більше по господарству – виводимо телят пастися, – переповідає про домашній побут менший Любомир.

«Наш край» привітав багатодітну родину

blank

Щоб привітати Олесю Даниленко із присвоєнням почесного звання до Нового Життя завітав і голова обласної організації політичної партії «Наш край» Анатолій Нужний. Разом з депутатом Чорнобаївської райради Костянтином Тітаренком та іншими партійцями вони поїхали до багатодітної родини.

– Коли мені розповіли про цю жінку, то я відразу вирішив з нею познайомитися. Адже добре знаю, як нині важко виховувати дітей – сам маю двох синів, а в Олесі Олександрівни аж семеро дітей: четверо синів та три донечки, – зазначає Анатолій Нужний.

Він зауважує, що партія «Наш край» постійно приділяє увагу багатодітним родинам, незалежно від присвоєних звань.

Депутат райради Костянтин Тітаренко очолює у Новому Житті товариство. І саме він декілька років тому не лише працевлаштував чоловіка Олесі, а й придбав для родини будинок.

Анатолій Нужний додає, що його вразили діти Даниленків та те, як їх виховують у цій родині.

– Ми приїхали до родини не з порожніми руками. Олесі подарували мікрохвильову піч, а дітям привезли багато іграшок. Дуже здивувало, як діти бережно діставали їх з пакунків, а потім ділилися між собою. Видно, що вони дружні. Я впевнений, що це заслуга Олесі та її правильних методів виховання, – ділитися враженнями від відвідин родини Даниленків керівник Черкаської обласної організації політичної партії «Наш край».