Усіх потерпілих унаслідок надзвичайної ситуації у школі №8, що в Черкасах, уже перевели з реанімації до стаціонару. Їхній стан і надалі поліпшується. Про це йшлося на засіданні оперативного штабу під головуванням голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, пише “ІнфоМіст”.

На ранок 11 травня в лікувальних закладах перебувають 54 дитини та 4 дорослих. Попередній діагноз у потерпілих – отруєння невідомою речовиною. Лабораторні дослідження, результати яких є наразі, ще не виявили причин отруєння. Триває слідство, інформує прес-служба ОДА.

– На рівні обласної державної адміністрації ми координуємо роботу всіх профільних служб із перших хвилин цієї надзвичайної ситуації, – наголошує очільник області Юрій Ткаченко. – За прогнозами лікарів, якщо потерпілим і надалі кращатиме, то вже з понеділка їх почнуть виписувати. Навчання у школі заплановано поновити з наступного тижня. Водночас сьогодні я звернувся до фахівців, аби зранку понеділка вони зробили контрольні заміри у школі та на прилеглій території.

Нагадаємо, 8 травня під час лінійки у школі № 8 почали непритомніти учні. За фактом масового отруєння дітей відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України.