Скандально відомий прокурор Черкаської обласної прокуратури Олександр Кожушко не розмитнив “членовоз” пригнаний із США, пише “Кропива”.

Наприкінці липня цього року прокурор повідомив про суттєві зміни майново стану та задекларував автомобіль марки FORD F-150 2017 року випуску.

blank

Автівка обійшлася посадовцю в 492 тис. грн. та була придбана в Чикаго у фірми AGRIEXPORT INC, яка займається поставкою вживаної с/г техніки та обладнання в Україну. Разом з тим, згідно державного реєстру транспортних засобів до цього часу автомобіль не взято на облік та не поставлено на українську реєстрацію.

Вартість подібного автомобіля в Україні нині стартує від 1 млн. грн. Відсутність державної реєстрації автівки не дає можливості встановити технічні характеристики автомобіля придбаного прокурором. Однак об’єм двигуна такого пікапу варіюється від 2,7 до 5 літра, відповідно і розхід палива може сягати до 30 літрів на 100 км.

Нагадаємо, що Олександр Кожушко має 18-річний досвід роботи в органах прокуратури. В 2015 році певний час займав посаду прокурора м. Черкаси, нині працює в обласній прокуратурі. Став відомим завдяки своєрідному способу збереження власних статків, значну частину яких зберігає у вигляді колекції золотих антикварних монет. В статусі людини з інваліднюстю другої групи зумів відсудити собі підвищену пенсію.