Колоритного колишнього в. о. мера Сміли Віктора Федоренка звільнили від кримінальної відповідальності за “Фількині акти” по строку давності. Про це свідчить ухвала Смілянського суду, пише “Кропива“.

Колишньому депутату і посадовцю інкримінували кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 191 ККУ (розтрата коштів) та ч. 1 ст. 366 ККУ (службове підроблення).

Згідно обвинувального акту, обвинувачений виконуючи обов’язки мера Сміли в грудні 2015 року уклав договір підряду з ТОВ “Едельвейс Лімітед” на виконання робіт з ремонту шиферної покрівлі житлового будинку. В той же день, достовірно знаючи що роботи не виконано, підписав акт виконаних робіт на суму в 97 тис. грн. за яким було здійснено проплату.

Сторона захисту клопотала про закриття провадження у звязку з закінченням строків давності, представник прокуратури проти задоволення клопотання не заперечувала.

Обвинувачений визнав свою вину в інкримінованих йому правопорушеннях.

Суд ухвалив закрити провадження за спливом строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. При цьому підстава звільнення — не є реабілітуючою.

Нагадаємо, у 2016-2017 роках Віктор Федоренко як секретар міськради виконував обов’язки міського голови Сміли, був обраний депутатом від Блоку Петра Порошенка. Під час чергової опалювальної кризи, в листопаді 2017 року був виключений з БПП та відправлений депутатами у відставку.

Колоритний посадовець запам’ятався конфліктом з Михайлом Саакашвілі, який в листопаді 2017 року приїздив “вирішувати” в Смілі опалювальну кризу. Під час мітингу біля міськради Федоренко поштовхався з відомим політиком.

Згодом з’явився відеозапис на якому Федоренко жалкував, що не зміг вдарити політика під час мітингу та висловлював незадоволення приїздом Міхо в місто.

Перед місцевими виборами, Федоренко був призначений очільником управління ЖКГ, але був звільнений новим мером після місцевих виборів.

На останніх місцевих виборах Федоренко балотувався до міської ради від партії “Сила і честь”, але партія до міськради не пройшла.