Днями у соцмережах з’явилася інформація, буцімто швидка допомога їхала до непритомного чоловіка у мікрорайон “Митниця” понад 40 хвилин, а прибувши медики не мали ні рукавичок, ні джгута. Сьогодні керівництво Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провели пресконференцію та спростували вищезазначену інформацію.

Так, за словами головної лікарки Наталі Боровик, вже було проведено службове розслідування.

“В ході розслідування було перевірено медичну документацію, записи розмов із диспетчерами, дані GPS-навігатора. було зареєстровано два виклики за даним випадком: о 19. 44 на станцію поступив виклик від жінки, і о 19.50 надійшов повторний виклик від чоловіка, який спостерігав за непритомним із вікна квартири. На той момент жодної вільної бригади. Перша фельдшерська бригада виїхала на виклик о 19.56 і прибула на місце о 20.01. Далі – викликали бригаду лікарів, що може проводити реанімаційні заходи. Вона прибула о 20.16 на місце. Ця бригада доправила 34-річного пацієнта до Третьої міської лікарні. Нині пацієнт, якому попередньо було поставлено діагноз “отруєння невідомою речовиною” живий”. – розповіла подробиці Наталя Боровик.

blank

Крім того, медика наголошують що кожна бригад має достатній запас рукавичок, джгутів, медикаментів.

“Якби наші лікарі почали оглядати пацієнта не одягнувши одноразові рукавички, я б і сам їх покарав”, – зазначив Ігор Фесун, директор КНП “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”.

blank

“Так, наші лікарі не вклалися у 10 хвилин, а їхали 17, але для цього є об’єктивні причини: недостатня кількість автомобілів, персоналу та збільшення викликів. Крім того, вони зробили все можливе, правильно надали необхідну допомогу, що врятувало життя людині. Я готовий подати в суд на цих дописувачів, минулого тижня одного з працівників “швидкої” вже довели до зриву. Там вже готова документація для позову про захист честі і гідності. Люди мають розуміти, що постійний тиск та образи лікарів призведуть до того, що скоро буде нікому їздити на виклики”. – переконаний Ігор Фесун.