3 вересня народний депутат-мажоритарник від “Слуги народу” Сергій Литвиненко проголосував за іншого “слугу”, ймовірно Олександра Скічка. Про це пише Українська Правда з посиланням на Громадський рух “Чесно”.

 “Порушником виявився нардеп від “Слуги народу”, мажоритарник з округу №156 на Рівненщині (Березнівський, Костопільський та Сарненський райони) Сергій Литвиненко. Він кнопкодавив, ймовірніше за все, за іншого “слугу”-мажоритарника — Олександра Скічка (округ №197, Черкащина). Фраза “ймовірніше за все” означає, що це місце офіційно закріплене за Скічком, проте є ймовірність, що у слоті його пульта могла перебувати картка іншого депутата”. – повідомляють у ГО.

Факт кнопкодавства мав місце 3 вересня о 17:52, під час голосування за включення до порядку денного законопроекту про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції (щодо уповноважених ВРУ) та його направлення до Конституційного суду.

  blank blank
Примітно, що того ж дня, 3 вересня, вже після кнопкодавства Литвиненко опублікував пост у Facebook, де наголосив, що “Слуга народу” запровадить позбавлення нардепа мандата за кнопкодавство.

blank