Неможливість оновлення міського тролейбусного та автопарку на наступний рік через незакладення у бюджет коштів відшкодування за пільговий проїзд. Про це повідомляє радник міського голови Черкас, лобіст транспортної реформи міста Павло Мосійчук.

“На цьому фото зображено 9 нових тролейбусів.За нинішніми цінами така кількість тролейбусів вартує близько 47.7 мільйони гривень. І саме така кількість тролейбусів могла б бути придбана нашим містом за умови, що Кабінет міністрів та Верховна рада виконували свої забов’язання.

Справа в тому, що відповідно до конституції України, бюджетного кодексу в державному бюджеті мають бути передбачені кошти на компенсації пільгового проїзду.Однак ні попередні уряди, ні нинішній уряд не передбачили ні копійки такої компенсації як в минулі роки так і в проекті бюджету на наступний рік.

Як наслідок наше місто витрачає 48.4 мільйони гривень на компенсацію пільгового проїзду.Якби держава виконувала свої забов’язання цих коштів вистачило б на 9 нових тролейбусів.

Тож мені дуже дивно знаючи цей факт спостерігати обяцянки і переживання за транспорт кандидатів від Слуги народу. Хлопці і дівчата, Ви б краще нагадали своїм однопартійцям про Конституцію України і необіхідність її дотримання ніж давати пусті обіцянки про покращення транспорту.” – пише Мосійчук на Фейсбуці.