У рамках реалізації Меморандуму між філією Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області та обласним центром зайнятості продовжується робота щодо підвищення рівня зайнятості серед клієнтів пробації.

Так, нещодавно відбулася робоча зустріч директорки Канівської міськрайонної філії обласного центру зайнятості Надії Коломієць з провідноою фахівчинею з кадрової роботи філії ДУ «Центр пробації» в області Оксаною Кирей та старшим інспектором міськрайонного відділу Олександром Хоменко.

Під час зустрічі було презентовано послуги служби зайнятості та новітні форми обслуговування клієнтів.

За словами Оксани Кирей, на сьогодні є вільні вакансії у філії ДУ «Центр пробації». У підборі відповідних працівників, фахівчиня сподівається на допомогу служби зайнятості.

У свою чергу, Надія Коломієць поінформувала про професійно-кваліфікаційний склад безробітних громадян, серед яких знайшлися ті, хто вже почав ретельно готуватися до майбутньої співбесіди із потенційним роботодавцем.

Одним із головних питань, що розглядалося під час зустрічей із клієнтами пробації Камянщини, було обговорення переваг легального працевлаштування. З цією метою директорка Кам’янської районної філії обласного центру зайнятості Тетяна Бурдєєва спільно зі старшою інспекторкою Кам’янського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в області Лесею Яременко провели профінформаційний захід.

«Важливо розуміти, що офіційне працевлаштування – це спосіб налагодити втрачені соціальні зв’язки, а також гарантія роботодавцем соціальних, економічних, трудових та інших прав працівнику», – зазначає директорка районної філії.

Також Тетяна Бурдєєва звернула увагу учасників на допомогу фахівців служби зайнятості, які завжди готові сприяти у виборі професії, формуванні професійних навичок та побудові професійної кар’єри.

Під час спілкування у форматі «питання-відповідь», клієнти пробації визначили пріоритети у пошуку роботи, проаналізували можливості зміни своєї професії з метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

Наостанок, всі учасники отримали роздатковий матеріал з детальним описом послуг служби зайнятості.

Повідомляє Канівська міськрайонна філія ОЦЗ, Кам’янська районна філія ОЦЗ.