Із гарбуза, волоських горіхів та з побажаннями – так учні однієї з черкаських шкіл власноруч випікають печиво для українських захисників. Працюють над солодощами на уроках трудового навчання, розповіла Суспільному директорка школи Валентина Козій.

Волоські горіхи подрібнюють у блендері, а з гарбуза роблять пюре. Усе це потрібно для тіста, пояснила школярка Валерія Чеберяк.

“Потрібно все дуже добре перетовкти, для того, щоб зробити гарне тісто, щоб не було ніяких грудочок. Я не часто щось роблю з гарбуза, але гарбузові страви люблю”, — пояснила дівчина.

Долучаються до виготовлення печива активісти учнівського самоврядування, педагог-організатор і лаборант. Рецепт вигадали самостійно, методом експериментів.

“Додаємо цукор, дві склянки борошна. Загалом тісто не довго готується, пару хвилин”, — розповіла школярка Яна Руденко.

Усі складові, крім гарбуза, збирали спільно шкільною родиною, зазначила учениця Вікторія Підгрушна: “Директорка й наша лаборантка допомогли нам зібрати горіхи. Назбирали дуже багато, тому тепер використовуємо їх на добру справу”.

У школі багато дітей, чиї батьки наразі у війську, тож пакунки з печивом відвозять і в їхні батальйони, пояснила школярка Каріна Деменко.

“Це дуже важливо, це певна підтримка, і це те, чим ми можемо допомогти. Наче й дрібниці, але приємні”, – пояснила вона.

Тішить, що навколо добрих справ об’єднуються всі, зазначила директорка школи Валентина Козій: “Зараз такий тяжкий час, що тільки об’єднавши зусилля ми можемо дійти до перемоги”.

До печива школярі вкладають захисникам ще й побажання.