Через те, що «Укрзалізниця» більше не платитиме податки у Смілі, бюджет міста може скоротитися на третину, вважає голова Громадської ради м. Сміла Лариса Ратійова.
“Прочерк” нагадує, що керівництво Одеської залізниці вирішило надалі платити податок на доходи фізичних осіб своїх смілянських працівників в Одесі, оскільки Сміла досі не змогла вирішити питання про оплату перевезення залізницею своїх пільговиків.

«Мною була зібрана необхідна інформація: на 2018 рік був бюджетний запит від управління соціального захисту на необхідність виділення 2 млн. 300 тис грн для фінансування пільгових перевезень залізниці. Заплановано було депутатами НУЛЬ гривень з початку року, і тільки в лютому заплановано 100 тис. грн. Договір на фінансування пільгових перевезень Дирекція залізничних перевезень повернула місту з протоколом розбіжностей, так як об’єм пільгових перевезень в 2018 році по їхнім розрахункам складає не 100 тис. грн, а 2 млн. 200 тис грн. Саме трагікокомічне, що врегулюванням цієї проблеми НІХТО з МІСЬКОЇ влади НЕ ЗАЙМАЄТЬСЯ», – написала активістка у «Фейсбуці».

При цьому пані Ратійова дивується, невже місто вигідніше щороку втрачати 54 млн грн бюджетних надходжень від «Укрзалізниці», ніж сплатити за пільгові перевезення 2 млн 200 тисяч на рік.