21 підприємство ТКЕ, зокрема, і «Смілатеплокомуненерго», буде перевірено Держаудитслужбою на відповідність тарифоутворення для населення. На цьому на селекторній нараді з регіонами щодо підготовки до опалювального сезону наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє Сміла.UA з посиланням на «Урядовий портал».

«Наше завдання перевірити ефективність тарифів, встановлених підприємствами ТКЕ на місцях. В більшості випадків, вони є необґрунтованими і не відповідають дійсності. В цей перелік потрапили підприємства, які мають найвищий тариф — від 1800 до 2300 грн за 1 Гкал. Зокрема, місто Барвінкове у Харківській області – 2276 грн за 1Гкал, Вінницяоблтеплоенерго, Володимир-Волинськтеплокомуненерго, Смілатеплокомуненерго й інші. Практично у всіх областях є такі міста», – наголосив Геннадій Зубко.

Він підкреслив, що всі з розумінням мають поставитись до цього питання.

«Задекларована підприємствами ТКЕ ефективність має бути підтверджена документально», – зазначив Геннадій Зубко.

До речі, Геннадій Зубко в інтерв’ю ІА «Укрінформ» розповів, що вже підготовлено закон про державний нагляд за дотриманням виконання законодавства України місцевим самоврядуванням.

«У ньому також прописані стандарти, які стосуються, зокрема захисту прав і свобод громадян. Бо ж у нас бувають випадки, коли місцеве самоврядування наче б нічого не порушує – воно просто бездіяльне. Як, наприклад, у Смілі в Черкаській області – коли вони там в опалювальний сезон розмірковували, як запустити обладнання й опалення – замість того, щоб просто забезпечити людей якісною послугою з теплопостачання», – наголосив Геннадій Зубко.