Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив в прямому ефірі “1+1”, що Смілі можуть дати позику від Уряду в розмірі 25 млн. грн. для запуску опалювального сезону.

“Така допомога мешканцям Сміли вкрай важлива! Але вона можлива за умови відповідальності місцевої влади, яка має забезпечити підписання договорів між комунальним підприємством та “Нафтогазом”, – наголосив Геннадій Зубко.

Утім, віце-прем’єр навіть не хотів слухати про те, що борг “Смілаенергоінвесту” – це борг приватної компанії, яка без корупційної змови із “Нафтогазом” не змогла б присвоїти близько 86 мільйонів гривень, які сміляни сумлінно сплачували за тепло із 2010 року. Тож ці кошти треба шукати в тих, хто їх вкрав, а не перекладати на бюджет міста чи бюджет новоствореного комунального підприємства. Зубко лицемірно продовжував наполягати, що за початок опалювального сезону відповідає місцева влада.

До речі, напередодні сума субвенції, яку мають дати Смілі з Держбюджету, називалась інша – 60 мільйонів гривень. І мова йшла не про позику, а про субвенцію. Вже до вечора сума “всохлась” до 25 мільйонів і “перетворилась” в позику. Тож за умови, що комунальне підприємство таки візьме на себе чужий борг, про будь-яку підтримку з бюджету можуть і зовсім забути.