Щойно голова ГО “Сміла своїми руками” Андрій Черничко, який весь день провів біля Кабміну і Нафтогазу, дав коментар для “Сміла.ua”:

“Сміляни повертаються з такими новинами: міській раді доведеться взяти на місто борг “Енергоінвесту”. Це сума у понад 80 млн грн. Але Уряд розглядає можливість виділити нам державну субвенцію рівно на цю суму. Дана пропозиція ще не затверджена Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Чи задоволені ми таким результатом? Поки що це розмови. Коли побачимо офіційні документи і виділені кошти – тоді будемо частково задоволені. Якщо Уряд не дотримає свого слова – завтра дороги будуть перекриті!”

Як тільки на міські рахунки поступлять кошти від Уряду – можна буде розрахуватися з “Нафтогазом”, отримати ліміти на газ і наступного дня Смілі ввімкнуть тепло. Якщо все це робити швидко – тепло могло б бути вже до кінця тижня.

Офіційне рішення Уряду смілянам можливо привезе завтра делегація від Кабміну і “Нафтогазу”. Смілянам треба бути напоготові. Розслаблятися не можна, можливо, доведеться і далі блокувати дороги, мітингуватита відстоювати свої права.

І вражає ницість наших державних чиновників. Замість того, щоб правоохоронці знайшли тих, хто вкрав смілянські мільйони, вони вирішили – краще виділити на наше місто державні гроші. Ворон ворону око не виколе. Очевидно, владці прикривають і кришують своїх.