«Демагоги і популісти сіють чутки, що нібито сміляни мають платити якусь підвищену ціну за газ. Наголошую абсолютно відповідально – це брехня. І це також буде знаходитись на моєму особистому контролі. Тариф був, є і буде залишатись таким самим, як по всій Україні», – заявив Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Черкаської області.

Глава держави також звернувся до нового голови Черкаської ОДА: «І ще одне моє доручення: прослідкуйте також, щоби за той період, коли люди сиділи без опалення, людям не нараховувалися тарифи. Люди не мають і не будуть платити за послуги, які їм не надавались. Щоб ніхто не надумав стягнути з людей жодної копійки за ненадані послуги. Попереджаю: боронь, Боже! Доповідати мені з цього приводу щоденно, поки проблему не буде вирішено».

Президент особливо підкреслив, на тому, щоб всі мешканці області, які мають право на субсидію отримали її. «Друге завдання – це потрібно вирішити, щоб всі, хто має право на субсидії, без будь-якої паперової тяганини, надзвичайно швидко, ці субсидії отримали. Бідна людина не повинна платити більше», – також звернувся Петро Порошенко до нового голови ОДА.

«Ми маємо чітко продемонструвати, що наш перший пріоритет це захист інтересів людей», – сказав він, додавши, що важлива повсякденна взаємодія і координація із соціальними службами.