У Смілі відбулась чергова 73-тя сесія міської ради. На засідання прийшли 29 міських обранців, вони мали розглянути 68 питань порядку денного. Спочатку депутати вислухали кілька звернень від громади. Пенсіонери вимагали відновлення автобусних рейсів. А молоді активісти – ремонту доріг.

Під тиском смілян, депутати ухвалили рішення про надання дозволів мешканцям міста Сміла на відключення від мереж централізованого опалення. Затвердили програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян залізничним транспортом приміського сполучення, програму врегулювання перевезення пільговиків та програму енергозбереження міста на 2018-2020 роки. Депутати проголосували за поворотну фінансову підтримку КП “ВодГео”, знову затвердили програму фінансової підтримки КП «Медіа-центр», виділили кошти жителям міста, які потребують лікування, – інформує “Smila.ua. “

Порядок проведення громадських обговорень з питань добровільного об’єднання територіальних громад – депутати не підтримали.

“Яблуком розбрату” стало питання про внесення змін до міського бюджету. А саме – депутатські війни щодо виділення коштів з пустої міської казни на створення у Смілі Арт-центру.

blank

Частина обранців підтримують створення нового молодіжного центру, який співфінансуватиметься із коштів ДФРР і обіцяє бути новим креативним сучасним закладом, єдиним в області. А частина – проти цього. Мовляв, навіщо це потрібно, якщо у Смілі влітку пустують бібліотеки, школи мистецтв, гуртки, стадіони – дітям є де займатись, було б бажання. У бюджеті й так не вистачає коштів. Тож витрачати гроші ще й на Арт-центр – неекономно. От через це депутати і пересварились. Дійшло до образ і грубощів прямо з трибуни сесійного залу.