Уряд сьогодні може розглянути питання щодо призначення нардепа Олександра Скічка головою Черкаської ОДА. Про це у своєму телеграм-каналі написав нардеп Олександр Качура.

Як ми повідомляли раніше, Президент Володимир Зеленський розглядав кандидатуру Олександра Скічка, однак вагався, бо бачив для нього трохи іншу роль у парламенті. Також ходили чутки, що призначення Скічка лобіював його тесть, мільярдер Леонід Юрушев, бо має власний бізнес-інтерес у черкаських державних залізничних депо, які зараз закриваються і знищуються.

Додамо також, що минулої осені Скічка розглядали як імовірного кандидата на посаду міського голови Черкас від партії “Слуга народу”. Проте потім в партії передумали, і кандидатом висунули власника “Укравіту” Віталія Ільченка.

Олександр Скічко – нардеп ВРУ від фракції “Слуга народу”, колишній шоу-мен. Він родом з Черкас, а мажоритарний округ № 197, у якому він здобув перемогу на виборах у Верховну Раду, включає Канів, Золотоношу і значну частину обласного центру – Соснівський район Черкас.

Це вже буде четвертий голова ОДА за часів президенства Володимира Зеленського. Попередника Сергія Сергійчука Президент звільнив напередодні Нового року, він пропрацював на посаді близько трьох місяців. Його ж попередник Роман Боднар очолював область трохи більше 9 місяців, а до цього трохи більше двох місяців областю керував Ігор Шевченко. Сергійчук і Боднар були колишніми СБУшниками, а Шевченко – бізнесменом.