У Черкасах олімпійці й учні шкільного лісництва вийшли на спільне прибирання території неподалік санаторію “Україна”. Як розповів Суспільному помічник лісничого Дахнівського лісництва Владислав Шпак, це одне із улюблених місць відпочинку серед містян.

Учасники акції менше, ніж за хвилину, знайшли пластянки, скляні пляшки й обгортки від їжі.

Мешканка Черкас Дарина Джирма зауважила, що відпочивати у смітті неприємно, тому й долучилась до акції.

Чемпіони-олімпійці Валерія і Олексій розповіли, що між тренуваннями вибратися у ліс практично не вдається, однак акцію вирішили не пропускати: “Ми всі зібралися, аби показати своїм прикладом, що треба за собою прибирати. Іноді доводиться, перед тим як відпочити, спочатку прибрати”.

blank

За словами помічника лісничого Владислава Шпака, попри те, що екологічні настрої суспільства останні кілька років переживають піднесення, культура людей залишає бажати кращого. Найбільше його обурює банальна лінь відпочивальників – донести пакети на смітник.

“На рекреаційних ділянках відпочинку ми залишаємо місця для сміття. Там є одноразові мішки, після цього лісники їздять і збирають”, — додав Владислав Шпак.

Учасниця акції Єлизавета Осташкіна вважає, що така акція – гарний привід не лише зробити довкілля чистішим, а й провести час на природі з користю. А вирішити проблему сміття можна лише почавши з себе.