17-річна жителька Тального, що на Черкащині, Софія Бубнова – учениця 11-го класу Тальнівського ліцею. Дівчина з 8 років займається танцями. За цей час має безліч нагород з різних турнірів, вона неодноразова переможниця всеукраїнських турнірів (близько 30-ти медалей, 12 кубків і 50 грамот). Виступала у різних містах України. Паралельно закінчила музичну школу за класом фортепіано. Розповідає видання “Вісті Черкащини“.

– Танцями я почала займатися з другого класу. Мені це настільки сподобалось, що почала жити цією справою. Гарні костюми, красиві зачіски, галантні манери – це мене дуже захопило. Я не пропускала за цей весь час майже ні одного заняття та змагання. Навіть після тренування приходила додому і перед дзеркалом удосконалювала рухи. Виступаю у парній програмі разом із партнером, з яким ми займаємося більше десяти років. Можу сказати так, спортивно-бальні танці – це не тільки спорт і танці, а це краса, мистецтво, пластика і навіть сила, – розповідає дівчина.

З початком війни, їхній гурток не працював, потім партнер виїхав закордон, і дівчина зараз тимчасово не займається. Оскільки вона планує вступати до одного із ВНЗ у столиці на лінгвістичний факультет, зараз весь вільний час займається з репетиторами. Але після вступу до університету хоче знову займатися улюбленою справою, тільки в іншому напрямку танців.

Який турнір тобі запам’ятався найбільше?

– Для мене кожен виступ особливий, я не можу виділити якийсь один. Головне – достойно виступити на паркеті, показити майстерність нашого танцювального гурту «Лавіта». Танцюристи спортивно-бальних танців, завжди ставлять для себе цілі та досягають їх, тримають слово, не кидають справи на півдорозі, – каже Софія.

Дівчина безмежно вдячна своїм батькам, за те, що завжди підтримували її, не шкодували свого часу, сил та грошей, що виховали її гідною та вихованою людиною. Також дякує своїй викладачці танців Наталії Шевчук, керівнику танцювального гуртка «Лавіта» за привиту з дитинства любов до спортивно-бальних танців.