12 лютого о 15:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на сходовій клітині 14-ти поверхового житлового будинку на вулиці Припортовій у місті Черкаси. Мешканці будинку відчувши їдкий запах диму повідомили про пожежу за номером «101». Повідомляють у міськрайонному відділі ДСНС.

На місце події негайно було направлено відділення 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Як з`ясувалося пожежа виникла в підсобному приміщенні на 2-му поверсі багатоповерхівки. За попередньою інформацією, займання могло статися через необережне поводження з вогнем громадян, недбало кинутий кимось недопалок.
Рятувальники локалізували пожежу о 16:40, ліквідували о 17:00. Участь у ліквідації наслідків пожежі брали 4 чоловіки особового складу та 1 одиниця техніки.

Вогнем знищено меблі, побутову техніку, дерев’яні двері, речі домашнього вжитку, сміття на площі 2 м.кв та пошкоджено 5 м. труби сміттєпровода, стіну на площі 10 м.кв.

На щастя, ніхто не постраждав. Однак такі пожежі, особливо коли вони трапляються вночі, небезпечні тим, що за лічені хвилини у непридатному для дихання середовищі можуть опинитися мешканці верхніх поверхів, куди здіймається дим. А явище захаращеності сходових клітин, балконів різними непотрібними у побуті речами стає все поширенішим.

Рятувальники невпинно наголошують на необхідності бути обережними з використанням відкритого вогню у побуті та не захаращувати шляхи евакуації.