Від 21 березня в обласному центрі зупинена робота міського автомобільного та електричного пасажирського транспорту. Рішення про це за рекомендацією місцевої комісії питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалили напередодні позачерговому засіданні виконавчого комітету. На цей період у Черкасах дозволені тільки спеціальні рейси, які перевозитимуть виключно працівників медичних установ.

Натомість роботодавців фірм і організацій, які вимушені в умовах карантину забезпечувати життя міста, просять укласти угоди з перевізниками для підвозу своїх працівників до місця роботи.

Як повідомив начальник управління транспорту Віталій Москаленко, станом на сьогодні тролейбуси, які здійснюють спецрейси для медиків, працюють із 6.30 до 9.30 та з 15.30 до 19.30, згідно з раніше затвердженими розкладами руху, які розміщені на зупинках (ознайомитися з ними можна за посиланням – http://chmr.gov.ua/_upload/troleybus/NOVI_HRAFIKY_TROLEYBUS.rar).

– Нині ми працюємо в «тестовому режимі» й імовірно, якщо це буде потрібно, вноситимемо певні корективи, – коментує він.

За його словами, сьогодні в місті на лінію вийшло 8 тролейбусів, які працюють за маршрутами №1/1А, 1 тролейбус – №2, 2 тролейбуси – №3, один – №4  й стільки ж №4А, 15 тролейбусів працювали за маршрутом №7 та 7А, один – №8, 12 тролейбусів – №10 та ще один №11.

У місті в цей період розпочав роботу ще один додатковий тролейбусний спеціальний маршрут, який розвозитиме медиків із мікрорайону «Лісовий» через вулиці Руставі, 30-річчя Перемоги та проспект Хіміків («вул. Онопрієнка – Тролейбусний парк».

Він здійснюватиме рух за окремим розкладом, опублікованим нижче (10 рейсів).

Віталій Москаленко розповів, що керівники деяких підприємств, які змушені продовжувати роботу й під час карантину, вже укладають угоди з перевізниками.

Із комунальним підприємством «Черкасиелектротранс» угоду уклали Черкаська ТЕЦ (12 оборотних рейсів на добу) та ПАТ «Азот» (50 оборотних рейсів).

Водночас, від окремих депутатів міської ради та членів виконкому надходять пропозиції щодо розширення переліку категорій населення, яких потрібно підвозити до місця роботи.

Зокрема, пропонують включити до переліку працівників магазинів, аптек, охоронців, рятувальників, правоохоронців, хворих на ниркову недостатність, які потребують гемодіалізу.

Наразі такі можливості вивчаються в управлінні транспорту. Для запровадження цих змін має бути підготовлений відповідний проект рішення і ухвалений на засіданні виконавчого комітету.