Дія рішень виїзної сесії Черкаської міської ради від 22 серпня таки зупинена. 4 грудня Шостий апеляційний адміністративний суд м. Київ задовольнив відповідну апеляційну скаргу депутата Олександра Радуцького. Про це кореспондентам vikka.ua повідомив представник обранця, адвокат Олександр Гричаненко.

“Раніше було вжито заходів забезпечення позову, що зупиняло дію рішень Черкаської міської ради так званої “канівської” сесії. Однак під тиском на суддів з боку міського голови у Черкасах була проголошена ухвала, яка “розблоковувала” ці рішення, – зазначає правник. – Сьогодні ми скасували цю ухвалу і довели, що сесія – незаконна. Відтак, рішення, прийняті на ній, необхідно зупинити”.

Нагадаємо, 25 жовтня Черкаський адміністративний окружний суд зняв забезпечення позовудепутата Олександра Радуцького. Тоді деякі ЗМІ одразу ж заявили про розблокування бюджетних рішень виїзної позачергової пленарки в Каневі 22 серпня. Ті були прийняті промерською депутатською більшістю, яка досягалась за рахунок п’ятірки відкликаних напередодні обранців. Однак повністю розблокувати штучно “роздутий” міський бюджет все-таки не вдалось, адже позивач подав апеляційну скаргу до столичного суду.

Тим часом, місцеві обранці знову не дочекались вже чергової, запланованої сесії, про яку просили міського голову ще 10 листопада. Пленарка, призначена мером на 6 грудня, сьогодні з невідомих причин була перенесена на тиждень. Депутат міської ради Олександр Радуцький впевнений: таким чином Анатолій Бондаренко уникає оголошення імен нових депутатів. Адже таким чином він втратить ту саму більшість, яка й приймала протиправні бюджетні рішення.

Поза тим, наголошує Радуцький, невирішеними залишається низка вкрай важливих для міста питань. Так, обранці не можуть розглянути зміни до бюджетну, які на передодні вже були прийняті виконавчим комітетом та профільними комісіями. Зокрема йдеться про 5 мільйонів гривень, виділених на оплату робіт за співфінансуванням ОСББ, про 3 мільйони на заробітну плату працівникам КП “Черкасиелектротранс” (інакше місту може загрожувати і тролейбусний колапс), 5 мільйонів, виділених на спів фінансування Нової української школи. Крім того, днями до міської скарбниці мали б надійти додаткові субвенції від держави.