Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь благодійному культурно-соціальному проєкті черкаської художниці Лілії Постіл «ART-FESTIVAL “ПРОБУДЖЕННЯ”».

У межах фестивалю 3 червня студенти й викладачі кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва взяли участь у пленері з метою пробудження свідомості митців, громадських діячів, політиків та меценатів задля збереження і відбудови культурних об’єктів та пам’яток України, що руйнуються.

Під прицілом пензлів художників опинилася Свято-Троїцька церква у селі Драбівці, що є пам’яткою національного значення. Побудована у 1794 році. Церкву тричі переносили з місця на місце, остаточно — у 1905 році, неодноразово перебудовували. Під час останньої реставрації у 1989-1990 роках їй надали, наскільки це можливо, первісного вигляду.
Талант митців-учасників арт-проєкту, зафіксував цю старовинну споруду. Вже завершені роботи художників були виставлені на благодійному аукціоні-виставці 5 червня 2021 року в с. Подільське, Золотоніського району. Виручені кошти підуть на підтримку та допомогу дітям-сиротам, інформує пресслужба вишу.