Соціальні, фінансові, комунальні питання розглянули під час засідання виконавчого комітету, повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. Усього у поряду денному було понад 20 питань з життєдіяльності міста. Серед ключових рішень, які ухвалили:

Затвердили звіт про виконання бюджету за 2023 рік. У минулому році бюджет Черкаської міської територіальної громади виконувався із збереженням всіх соціальних стандартів, виходячи з фінансових можливостей. Доходи бюджету виконані на 86,9%. Одна з причин недовиконання – вилучення державою у листопаді «військового» ПДФО на понад 63 млн грн.

Затвердили порядок надання щорічної грошової допомоги черкасцям, які навчаються у вишах на денній формі та пересуваються за допомогою крісла колісного. Раз на рік вони отримуватимуть для оплати таксі до навчальних закладів виплату по 12,5 тис.грн.

Затвердили порядок надання щомісячної стипендії черкасцям, нагородженим пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси». Стипендія має адресний характер і надається у розмірі одного прожиткового мінімуму.

Внесли зміни до порядку забезпечення ВПО, які проживають у Черкасах, продуктовими наборами та засобами гігієни. Пропонується надання додаткової підтримки найбільш вразливим категоріям з числа ВПО (особам з інвалідністю та багатодітним сім’ям). За умови наявності наборів їх зможуть давати повторно, але не частіше ніж раз на півроку.

Проголосували за утворення міської міжвідомчої групи щодо створення міжсекторального центру захисту для дітей, які постраждали та/або стали свідками насильства, кримінального правопорушення (модель Барнахус).

Проголосували за тимчасову заборону руху транспортних засобів Руськополянським проїздом. Його перекриють між вул.Академіка Корольова та вул.Якубовського з 14 до 15 лютого на час прокладання кабельної мережі.