Гуманне ставлення до тварин – один із показників цивілізованості суспільства та невід’ємна складова культурного виховання громадян. На жаль, в реаліях сьогодення доводиться досить часто стикатись з проблемою жорстокого поводження з тваринами.

Так, 1 березня 2021 року Соснівський районний суд м. Черкаси визнав винним 37-річного місцевого жителя у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого частиною першою статті 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення (жорстоке поводження з тваринами – знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин).

Із матеріалів справи вбачається, що вранці 22 січня цього року на одній з вулиць міста Черкаси чоловік жорстоко поводився з собакою, а саме вчиняв насильницькі дії, що завдали тварині фізичного болю та страждань. Як наслідок, собака не могла стати на задні лапи через жорстоке поводження з нею.

Зазначимо, правопорушник  в судове засідання не з’явився, про час та місце слухання справи був повідомлений належним чином.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 89 КУпАП та застосував адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 5100 (п’ять тисяч сто) гривень.

Наразі постанова не набрала чинності, вона може бути оскаржена протягом 10 днів до апеляційного суду.

За інформацією пресслужби Соснівського суду