Вже вшосте депутат Олександр Радуцький (який є позивачем у справі щодо проведення сесії міської ради від 22 серпня цього року) подав до  Черкаського окружного адміністративного суду заяву про відвід судді. Також він оголошував відвід секретарю судового засідання. Про це пише “Прочерк”.

На думку в. о. директора департаменту управління справами та юридичного забезпечення Олександра Мазура, це свідчить про відверте та навмисне затягування справи, яка через такі дії позивача фактично навіть не розглядалась по суті.   Підставою для відводу судді можуть бути його упередженість чи власна зацікавленість, так би мовити,  конфлікт інтересів:

– Аргументом, який цього разу вказав у своїй заяві зазначений депутат, є те, що, мовляв,  суд не роз’яснив йому його права. Дивно чути подібне трактування від позивача на даному етапі справи. Оскільки вже відбулось не одне судове засідання, де він разом зі своїм адвокатом  брали активну участь. Крім того, як неодноразово заявляв Олександр Радуцький – він має повну вищу юридичну освіту. Тож, можна припустити, добре обізнаний з правовими нормами Закону. В свою чергу, міська рада подала заяву до суду про накладення на позивача стягнення у зв’язку зі зловживанням процесуальними правами. Оскільки такі дії із затягування позивачем справи, яка має широкий суспільно-економічний вплив і торкається прав жителів Черкас, є неприпустимим.

Як стало відомо, 25 жовтня  суд дав правову оцінку діям позивача  – депутата Олександра Радуцького, визнавши його дії  зловживанням процесуальними правами та наклав штраф і водночас залишив його –  шосту – подану заяву без розгляду.

Зазначене судове рішення набрало законної сили 25 жовтня цього року, повідомляє сайт Черкаської міської ради.