Черкаській міській ТВК тимчасово заборонено приймати рішення про звернення до вищого органу партії про відкликання депутата Максима Шадловського, пише “Кропива”.

Таку ухвалу прийняв Черкаський окружний адміністративний суд з метою забезпечення адміністративного позову депутата, до розгляду справи по суті, про визнання зборів виборців про його відкликання 30 березня протиправними.

Вимоги у забезпеченні позову від депутата суд задовольнив частково та відмовив у його клопотанні про зупинення перевірки Черкаською ТВК зібраних підписів на його відкликання.

Відповідно до розгляду справи по суті, ТВК може перевіряти і узагальнювати дані зібраних підписів за відкликання депутата, але не може зробити кінцевий юридичний крок – звернення до вищого керівного органу партії, який і має ухвалити остаточне рішення про відкликання депутата.

Нагадаємо, що 30 березня на території заводу «Темп» під проводом лідера партії вільних демократів Олександра Згіблова відбулося так зване «темне зібрання», яке юридично оформили як збори виборців по ініціюванню відкликання п’яти депутатів міської ради, серед них і Максим Шадловський. Про зібрання не анонсувалося у ЗМІ, самих депутатів яких хотіли відкликати, на територію заводу не пустила охорона.

Максим Шадловський був обраний до міської ради від Партії вільних демократів, але у серпні 2017 року покинув фракцію зі скандалом, звинувативши власників партії Одарича-Бродського в диктатурі. Група з трьох колишніх членів фракції ПВД (в тому числі і Шадловський) примкнули до симпатиків міського голови.

Всі депутати яких хочуть відкликати входять до промерської більшості. Їх відкликання може зруйнувати існуючий баланс сил в міській раді який сформувався після формування нового складу виконавчого комітету.