Учора ввечері відбулось судове засідання, на якому міського голову Олексія Цибка відсторонили від посади. Внаслідок цього Сміла знову залишилась без мера міста. Пише Сміла.UA.

Нагадаємо, що Олексія Цибка обрали міським головою у 2015 році. Потім зняли з посади. Він поновився через суд у квітні цього року.

На камеру Олексій Цибко прокоментував, що зняття його з посади – це політична розправа від Енергоінвесту. Він говорив, що йому неодноразово погрожували із вищих владних кабінетів, обіцяли, що знімуть з посади, бо він опирався і не хотів, щоб громада брала на себе борги ТОВ «Сміла Енергоінвест». Олексій Цибко вважає, що керівники Нафтогазу й Енергоінвесту і так мають багато мільйонні зарплати та премії. Тому можуть вирішити свої фінансові проблеми і без Сміли. Також Цибко зауважив, що не тримається за мерське крісло. Тепер у нього з’явиться багато вільного часу і він продовжить боротьбу з Енергоінвестом.

Тим часом, у випадку відсутності мера містом повинен керувати секретар міської ради, яким наразі є Костянтин Синьогуб. Але тут у боротьбу за владу знову може вступити Віктор Федоренко, якого суд нещодавно поновив на посаді секретаря міської ради. Тож політичний цирк у Смілі продовжується…