ПП «Центр-монтаж-енерго» програло судову апеляцію стосовно рішення Антимонопольного комітету про визнання фірми винною у змові на тендері з реконструкції фонтану вартістю 23 млн грн. Про це повідомляють “Наші гроші” з посиланням на «Лігу антитрасту».

У грудні 2019 року АМКУ прийняв рішення про змову компаній «Імперія води Україна», «Мбп-тепломережа» і «Центр-монтаж-енерго» на тендері 2016 року та наклав на фірми штраф у сукупному розмірі 7 млн.

Основними доказами змови між компаніями Комітет визначив:

залучення компаніями одна одну на субпідряд;
надання ідентичних документів (сертифікати відповідності, декларації тощо);
використання техніки один одного («Імперія води Україна» уклала договір оренди з «Центр-монтаж-енерго»);
завантаження документів, адресованих «Імперія Води Україна»;
«Мбп-тепломережа» зазначила у пропозиції про досвід виконання робіт «Імперія води Україна».
«Центр-монтаж-енерго» оскаржив рішення до Господарського суду, який визнав недійсними пункти рішення АМКУ стосовно змови цієї фірми.

АМКУ подав апеляційну скаргу та виграв. Північний апеляційний господарський суд погодився з доводами АМКУ та скасував рішення попередньої інстанції.

Відомо, що ПП «Центр-монтаж-енерго» належить ексдепутату Черкаської обласної ради від «Відродження» Володимиру Кокодзею. У листопаді 2015 він зайшов у раду за списком «Відродження», коли його перший номер – народний депутат Антон Яценко – відмовився від свого мандата депутата Черкаської облради. Кокодзей у подальшому став головою комісії з питань розвитку інфраструктури та ЖКГ.

За даними Prozorro компанії спільно розіграли тільки зазначену вище процедуру.

Переможець тендеру «Імперія Води Україна» в подальшому уклав договір про додаткові будівельні роботи на суму 2,35 млн грн «не зазначених у початковому проекті, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту».

Після рішення АМКУ з компаніями укладали договори по процедурі звітування, але 15.01.2020 з «Імперія води Україна» укладено договір на 6 млн та 24.11.2020 з «Мбп-тепломережа» укладено договір на 294 тис за переговорними процедурами закупівлі.

«МБП-Тепломережа» та «Імперія Води Україна» також оскаржують рішення про змову у судовому порядку.

По справі «МБП-Тепломережа» Господарський суд задовольнив позовні вимоги компанії, але АМКУ оскаржує зазначене рішення суду в апеляційній інстанції.

Стосовно компанії «Імперія Води Україна», то АМКУ у Верховному суді оскаржує рішення попередніх інстанцій, які були на користь компанії.

Поки у реєстрі відсутні новини по справах, але обов’язково будемо тримати вас в курсі подій.