25 листопада суддя Черкаського окружного адміністративного суду Лариса Трофімова прийняла онлайн участь в міжнародному вебінарі «Захист соціальних прав внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих груп: Європейська соціальна хартія, інші стандарти Ради Європи й практика адміністративних судів в Україні». Інформує пресслужба суду.

Захід організовано Верховним Судом на виконання завдань, передбачених Законом України «Про судоустрій і статус суддів» з метою надання апеляційним та місцевим судам методичної допомоги (методичної інформації) з питань правозастосування Європейської соціальної хартії у судовій практиці, як основного документа Ради Європи, прийнятого нею для захисту соціальних й економічних прав.

Для проведення міжнародного вебінару були залучені провідні міжнародні і національні експерти у галузі захисту соціальних прав в контексті внутрішнього переміщення і з фокусом на Європейську Соціальну Хартію, інші Європейські стандарти та адміністративну юстицію України.

Під час заходу розглядалися питання щодо дотримання гарантій реалізації соціальних прав і свобод внутрішньо переміщених осіб як однієї із вразливих груп населення, у тому числі в контексті застосування стандартів Ради Європи в захисті прав та крізь призму адміністративної юстиції.